Украински футболист пристигна на проби в „Дунав“. Става въпрос за състезател, който действа в средата на терена - зона, в която русенският отбор има проблеми заради липса на хора с ярко изразени конструктивни качества. Такъв тип футболист с плеймейкарски заложби  е Радослав Апостолов, но БФС продължава да бави топката и все още отказва да го картотекира.
Украинецът ще е на тестове в продължение на поне една седмица.
Но кой е той и какво пише във визитката му?
26-годишният Станислав Нечипоренко е бил част от отбора на... „Лацио“! Широката публика едва ли се сеща за него, но щом е минал през отбор в Серия „А“, дори да е със статута на много дълбока резерва, със сигурност е заслужил това с качества. Последно Нечипоренко е играл за тим в италианската Серия „С“.
Преди време друг негов сънародник - 23-годишният Сергей Русян, също мина през проби в „Дунав“. Тогава председателят на УС на клуба и част от спортно-техническия щаб Диян Димов коментира пред „Утро“, че Русян има качества, но не дотам, че да играе основна роля.
„Младежът е техничен, интересен играч и не е за отписване, но ако ще ангажираме чужденец, той трябва да е с две класи над нашите футболисти“, заяви Димов.
Всички в „Дунав“ сега са с нагласата отборът да се представи възможно най-достойно в мача от турнира за купата на България срещу „Левски“ /Сф/ на 22 ноември. Затова и се прави всичко възможно контузените играчи да бъдат на линия за този двубой. С проблеми са Димитър Тодоров, Никола Колев и Георги Вълчев, а от вчера с леки болежки е и Раел Лолала. Състоянието на конгоанеца с швейцарски паспорт обаче не е сериозно.
Пет дни преди мача продажбата на билетите за този мач върви прилично. Според източници на „Утро“ вече са продадени над 1000 талона, като очакванията са на Градския стадион да влязат поне 5000 зрители. А и защо да не са и повече, след като става дума за мача на годината за „Дунав“ и русенските фенове.