Асен Василев каза, че не познава Стефан Димитров, а само Петя Банкова. Пред журналисти бившият министър на финансите Асен Василев, който присъства на заседанието на временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници", заяви, че не познава Стефан Димитров, а познава само Петя Банкова. По време на заседанието по-рано председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев каза, че има установена само една комуникация между министъра на финансите (Асен Василев) и Стефан Димитров, която е за назначаване на Недан Хаджиев за директор на Областната дирекция (ОД) на МВР – Хасково. 
Аз не мисля, че някой напада Асен Василев, мисля, че това, на което сме свидетели е сравнително "пошъл политически фарс", каза Василев. 
Той посочи, че като заместник-директор в Агенция „Митници“ Петя Банкова е работила "изключително добре с чуждите партньори". Василев обясни, че тогава Банкова е била отговорна за това да има скенери на граничния пункт „Капитан Андреево“, както и да има чужди митничари. Чужди митничари вече има – от САЩ, очакват се този месец да дойдат от Англия, знаете че имаме разговори, които се проведоха на ниво премиер с Еманюел Макрон, коментира той. По думите му тя е водила чужди митничари по границата и е била основна връзка с чуждите митнически служби. Беше логично, тъй като това е политиката, която искаме да провеждаме, тя да бъде назначена за шеф на Агенция "Митници", след сливането на агенцията и отиването на Павел Тонев в Министерство на финансите. 
Има следствие, има и съд, те трябва да установят фактите, коментира Асен Василев. Той бе категоричен, че това, което те са видели от гледна точка на професионализма на Банкова - са рекордни заловени количества наркотици, суми на границата и рекордно заловени пратки за цигари. Василев посочи, че разработката на ДАНС е започнала по времето на служебния кабинет и определи като скандално действието на този канал в продължение на две години. По думите му логичният въпрос е кой тогава е покровителствал този канал. 
С вътрешния министър съм провел един разговор за Недан Хаджиев, с оглед на това, че когато той бе шеф (на ОД на МВР в Хасково бел.ред.) бе най-ниското ниво на купен вот, разясни Василев. Разговорът беше проведен един месец преди местните избори в Хасково да се намали купеният вот в контекста на това, че тогава смени 20 шефа на областните дирекции.
Василев коментира и предложенията за смяна на външния министър Стефан Димитров и на земеделския министър Кирил Вътев и определи това като безпрецедентно. "Трябва да питате премиера и съответно президента, който би следвало да издаде новите укази, какво налага тези смени", каза още Асен Василев.