Очаква се парламентът да изслуша утре служебния заместник министър-председател и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти по държавния бюджет за 2024 г. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на Народното събрание, публикувана на сайта на законодателната институция.
Изслушването е по инициатива на народните представители от "БСП за България" Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Борислав Гуцанов.
Изслушването беше фиксирана точка за миналия петък. В четвъртък председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че поради отсъствие на служебния министър на финансите двата дни, предвиденото като точка в програмата за петък изслушване на Людмила Петкова и на Виолета Коритарова няма да може да състои. Той предложи нейното отлагане за тази сряда. Изслушването беше отложено със 108 гласа „за“, 33 – „против“ и 18 – „въздържал се“. 
На 5 април т.г. Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет с вносител Министерски съвет. Промените бяха гласувани единодушно със 161 гласа „за“. С измененията с 631 се увеличават общинските проекти, част от приложението за инвестиционна програма в Закона за държавния бюджет.
Второто четене на законопроекта за изменение на Закона за държавния бюджет е предвидено като втора точка в проектопрограмата за тази седмица.
В проекта на дневен ред е също така доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България през 2023 г., както и проект на решение за приемане на Програма за инвестиции в отбраната до 2032 г. Очаква се парламентът да разгледа на второ четене законопроект за насърчаване на научните изследвания и иновациите.
Първа точка за четвъртък в проектопрограмата са проекти на решения за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, а втора точка - първо четене на промени в Закона за здравето. Предвидено е депутатите да обсъдят проект на решение за приемане на Национална здравна стратегия 2030.
В проектопрограмата е второ четене на промени в Гражданския процесуален кодекс, както и в Наказателния кодекс. Очаква се народните представители да разгледат проект на решение за изпълнение на политиката за декарбонизация чрез енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната.
Като точка първа за петък е предвидено парламентът да гласува на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Очаква се народните представители да разгледат на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Предвиден е и редовен парламентарен контрол.