Наличните в Централната избирателна комисия (ЦИК) флаш памети са годни за използване на предстоящите избори. Това се посочва в писмо на Министерството на електронното управление до ЦИК, което беше докладвано по време на днешното ѝ заседание.
Писмото от Министерството на електронното управление е в отговор на запитване на ЦИК за съдействие за проверка на техническата годност на флаш паметите, с които комисията разполага. От министерството информират, че максималният жизнен и функционален цикъл не е достигнат и наличните в ЦИК флаш памети са годни за използване на предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за народни представители.
На брифинг по-рано днес председателят на ЦИК Камелия Нейкова съобщи, че във вчерашния ден комисията е провела своята първа среща с Министерския съвет по въпроси, свързани с организацията на изборите. Господин Главчев ни увери, че ЦИК има пълното съдействие на служебния кабинет по въпросите, свързани с организацията и подготовката на изборите, посочи тя.
Уточнихме някои въпроси, свързани с отговорностите на министрите, които с решение на МС от миналата седмица са определени да отговарят за различни дейности, като част от изборния процес, добави тя.