Този служебен кабинет е на ГЕРБ и на ДПС. Той е такъв благодарение на Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев, и генерал Атанас Атанасов, които промениха Конституцията, орязаха правомощията на президента и сервираха служебен кабинет на ГЕРБ-ДПС. Това каза Тошко Йорданов в отговор на въпрос, свързан със смяната на служебния външен министър, преди началото на заседанието на временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях.
Тошко Йорданов коментира, че ГЕРБ „не са луди да откажат нещо, като им дадат“. Относно канала за контрабанда на цигари и ролята на Никола Николов-Паскал Йорданов посочи, че този канал не се е появил в последните три месеца, но фактите, с които представители на „Продължаваме Промяната“ вероятно са били забъркани в него затова има доказателства. Оттам нататък си има прокуратура и следствие, които трябва да проверят всичко назад. Каквото можем ще направим, добави Йорданов, който е и председател на комисията.
В рамките на днешното заседание комисията ще изслуша председателя на Държавната агенция „Национална сигурност“ и служебния финансов министър. За осигуряването на реда в залата са присъстват квестори.