Боксьорът на „Локомотив“ /Русе/ Викторио Павлов стана европейски шампион за младежи. На ринга в хърватския град Пореч възпитаникът на треньора Алексей Рибчев победи коравия украинец Богдан Челдик. След двубоя „Утро“ разговоря с личния му наставник.

- Алексей, честита титла! Очакваше ли този златен медал?
- Благодаря! Аз бях казал преди няколко години, че Викторио ще направи много на ринга. С всеки сезон върви нагоре. През миналата година стана шампион на Световната младежка купа, после спечели сребро на европейското първенство. Ето, сега е и европейски шампион.
- Ще разкрием една малка тайна - в неофициален разговор ни беше казал също, че заслужава повече като класиране в анкетата на „Утро“ и Община Русе за Спортист на годината. През 2023-а той беше в десетката, на осмо място, сега със сигурност ще е по-нагоре.
- Да, имах основания, минали работи. Надявам се, че трудът му ще бъде оценен по достойнство. Но и това не е най-важното. Момчето доказа какво може и аз като негов личен треньор не мога да не се радвам.
- Откога Викторио тренира при тебе?
- От първия ден, когато стана ученик в Спортното училище. Сега е в 12-и клас и ще е абитуриент. Подчертавам - в Спортното. Мнозина подценяват нашето училище, но аз мисля, че това е най-доброто място за създаване на шампиони.     
- Извън клишетата за трудолюбие и всеотдайност какви са характеристиките на твоя възпитаник?
- Той наистина работи много и е много сериозен. За дисциплината няма какво да говорим - там е перфектен. Като прибавим и таланта, резултатите казват всичко.
- Доколко тази титла беше в мечтите ви?
- Аз бях сигурен, че ще се представи добре и че ще спечели най-малкото медал. Когато обсъждахме участието му в първенството, го посъветвах да слезе от 63 на 60 килограма. Смятах, че това е неговата категория. Радвам се, че ме послуша.
- Кога ще го видим в Русе?
- Тази вечер /вчера/ трябва да се върне.
- Желаем ви още успехи!
- Благодаря!