Бруталният насилник, който в края на февруари възмути хиляди хора в Русе и страната с безмилостния опит да убие кучето си, общинското предприятие „Управление на общински имоти“ е предприело процедура по прекратяване на наемните правоотношения с извършителя на престъпното деяние. Документът е подписан от кмета на Русе Пенчо Милков, процедурата ще приключи в законоустановения срок, съобщиха от общинския пресцентър.
Пострадалият питбул е видян от случайни минувачи, докато се опитва да избяга от къщата на собственика си в централната част на Русе.
„Видях как едно куче се изнизва през една ограда, личеше си, че се опитва да избяга. Стори ми се, че нещо пръсна, но то просто избяга като каишката му се влачеше след него. Видях, че портата на къщата беше цялата в кръв и един човек стоеше от вътрешната страна видимо много пиян. Нахапан по ръката и аз попитах какво се е случило, мога ли да му помогна, той каза, че кучето го е нахапало, че много го обича това куче, но когато го хване, никой повече няма да го види“, разказа Невена Робертова.
Минути по-късно Кадир Емин успява да хване кучето, което е в безпомощно състояние.
„Видяхме кучето, което бяга цялото обляно в кръв. Беше много зле животното, трепереше. Закарахме го на ветеринар“, обясни той.
Кучето вече е добре и дори има нов дом, а посегателството над него предизвика два протеста в Русе.
Районна прокуратура съобщи вчера че в ОД на МВР е постъпила преписка, че Р.З. от Русе е отрязал ушите на кучето си порода питбул и го е ударил с брадва. Незабавно след това с постановление на прокуратурата е било образувано досъдебно производство.