Мач за оцеляване - такъв ще е двубоят в събота на Градския стадион в Русе между отборите на „Дунав“ и „Черноморец“ /Бургас/. Двата тима са с по 27 точки, но бургазлии са с предимство в таблицата заради головата си разлика - 21:25. Съотношението при дунавци е 16:24. 
Срещата в Бургас на 20 август миналата година завърши при 1:1. „Драконите“ поведоха с автогол на Петър Генчев, а „акулите“ изравниха с попадение на Мариян Димитров. Тогава сред „отличниците“ на терена беше бившият футболист на „Дунав“ Петър Патев. С лентата на ръката бургаският капитан се постара да нарита здраво русенските играчи, но съдията го помилва с жълт картон.
„Черноморец“, воден от бившия селекционер на младежкия национален отбор Ангел Стойков, победи в предишния кръг „Марица“ с 1:0.
Най-сериозното име в състава на бургазлии е Емануил Манев. Играл за над 10 отбора, между които „Нефтохимик“, „Царско село“ и Хебър, а през есента на 2023 година за „Добруджа“. 32-годишният Манев е офанзивен халф.
Другият голям коз на Стойков е сенегалецът Сам Бадара. Роденият в Дакар Бадара е с внушителен ръст от 194 сантиметра. Централният нападател има стаж в България като играч на „Септември“ /Сф/ и „Етър“. Много здравият физически атакуващ футболист е роден през 1989 година.
Любопитният човек в атаката е и Павел Жабов, син на бившия футболист на „Черноморец“ и ЦСКА /Сф/ Петър Жабов. Жабов-младши бе част от школата на „Литекс“, после премина в ЦСКА /Сф/, а от началото на февруари „червените“ го пратиха като преотстъпен в Бургас. 19-годишният Павел играе като ляво крило.