Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев заяви за „Утро“, че вече няма пътища за отстъпление след загубата на отбора с 1:2 като гост на „Янтра“ /Габрово/ /1:2/.
„Изиграхме чудесно първо полувреме. Поведохме и създадохме други голови положения, при които трябваше да затворим мача с второ попадение. След почивката като че ли на терена излезе съвсем друг отбор. Какво стана? Не мога да си обясня. Притеснихме се, че можем да бием ли? Огънахме се пред агресията на домакините и отново - за кой ли път - получихме два гола от статични положения. Ако искаме да печелим точки, трябва да се борим от първата до последната минута със сърце и характер, а не почти всеки да опитва да прехвърля топката на отговорността към другите“, каза Ковачев.
Той изрази съжаление, че на пейката липсват опитни и равностойни футболисти.
„Можех да опитам с юношите, но не исках да ги хвърлям срещу много твърдата игра на съперника. Въобще - задачите ни се усложняват и в събота трябва да дадем всичко в домакинския мач срещу „Черноморец“ /Бс/. Пътища назад повече не бива да има“, категоричен бе старши треньорът.
„Утро“ го попита защо бразилецът Виктор Ян не беше включен в групата, а отговорът на наставника беше, че халфът няма да остане в „Дунав“. Проблемът бил в многото сложни документи, каквито трябвало да се приготвят за играч извън Европейския съюз.
„Докато те станат факт, първенството ще свърши“, каза треньорът.