Драматичен театър „Сава Огнянов“ ще се включи в честването на 3 март със спектакъла „Епопея на забравените“ по Иван Вазов, който ще бъде показан от 18 часа в Камерна зала „Слави Шкаров“ в Доходното здание. 
„Епопея на забравените“ има важната задача за събуждане на колективната памет, защото тъкмо тя е гарант за историческото ни съществуване. С помощта на талантливите актьори от трупата вярвам, че успяваме да запалим още една свещичка в паметта на днешното поколение“, споделя режисьорът Ивайло Ненов.
Костюмите и сценографията на спектакъла са на  Евгения Явашева, автор на музиката е Пламен Мирчев- Мирона. В ролите публиката ще види Ивана Керанова, Ивайло Спасимиров, Крум Берков, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Ростислав Панков и Борислав Апостолов.
Спектакълът е образователен и се играе при повишен интерес от страна на учениците от горния курс в Русе. Сега, на националния празник, излиза извън рамките на ученическия показ и се надяваме публиката да възприеме текстовете на Вазов в една съвременна интерпретация, която не губи чара и въздействието на първообраза си.
Билетите за празничното издание на „Епопея на забравените“ са на специални цени и се продават на касата на театъра от 10 до 14 и от 14.30 до 18 часа всеки работен ден, достъпни са и онлайн на https://entase.to/pj.