Общинските съветници ще направят днес оглед на малкия буферен паркинг, който бе въведен в експлоатация в началото на годината. Поканата е отправена от ръководството на Комисията по икономика, инвестиции, земеделие и туризъм, след като тя не прие предложението на администрацията да се проведе търг за отдаването му под наем при начална цена 15 090 лева без ДДС на месец. „За“ гласуваха само двама души, един беше против, а останалите седем се въздържаха.
По предложение на председателя на комисията Станимир Станчев днес ще бъде проведено изнесено заседание на терена на паркинга, като на него са поканени всички общински съветници. Ще присъстват и представители на администрацията, които да отговарят на въпроси.
А такива въпроси на комисията бяха повдигнати.
„Комисията не беше убедена, че Общината не може сама да стопанисва този паркинг. Експертната оценка не ни беше предоставена в материала, а само като заключение. Без да се запознаем с нея, как е възможно да гласуваме начална тръжна цена?“, коментира вчера за „Утро“ Деян Герасимов. Съветникът от ПП-ДБ недоумява защо общинският паркинг не е изграден до бул.“България“ както съседния частен, а по средата на общинския парцел. Сега до него се стига по път, по който едва ли може да мине тир, а да се разминат два е невъзможно. Така че на практика до общинския паркинг може да се влезе само през частния.
„Обектът е с издадено разрешително за строеж на 3 декември и е влязъл в експлоатация на 4 януари, което означава, че строителните бригади са го завършили само за 30 дни, в които влизат Коледните и новогодишните празници. За което трябва да ги поздравим. През уикенда отидох да видя този паркинг. Това, което видях, ме разочарова. Видях едно съоръжение с амортизирана вече маркировка, със следи от багери и засипване с пръст, която може би някой сахарски вятър е довял до терена“, заяви Герасимов.