„Ние сме най-добрият отбор във Втора лига. Смело мога да кажа даже, че сме с класа над другите тимове във Висшата лига. Това не бива да ни успокоява“, каза за „Утро“ старши треньорът на волейболния „Дунав“ Красимир Миронов.
Неговите момчета ще изиграят на 24 февруари срещу „Родопа“ в Смолян последния си мач от редовния сезон във Висшата лига, където са на път да запишат 15-та победа в 15 мача. После ще се готвят за участие в плейофите, като техен евентуален съперник в елиминациите ще бъде „Ботев“ /Луковит/.
„Дали мисля за пробив в Суперлигата? Кой треньор не иска отборът му да играе в елита! За да стане обаче, трябва да сме подсигурени на много фронтове. Не искам да се озовем в ролята на „Раковски“ /Севлиево/, щото ще е срамно /севлиевци на последно място при майсторите с една победа, 16 загуби и само общо 6 спечелени гейма!/.  Трябва да изиграем плейофите във Висшата лига с много голяма концентрация, да не допускаме никакво отпускане и да извървим пътя до края. После ще мислим кое и как“, заяви Миронов.
Той засегна и темата с напусналите през миналото лято талантливи юноши на клуба, които преминаха в други отбори /става въпрос за братята Огнян и Боян Христови/.
„Аз държах много на тези момчета, но нищо не можехме да сторим. Така са решили, така са направили. Единственото, което федерацията урежда като компенсация в такива случаи, е плащането на така наречената такса „Развитие“, която в повечето случаи е символична“, коментира старши треньорът.