Русе и още няколко български града се появиха за втора година във водещата класация на европейските градове и региони на бъдещето на „fDi Intelligence“, аналитично издание на британския вестник-институция в сферата на деловата информация „Файненшъл таймс“. Изследването сравнява най-обещаващите инвестиционни дестинации в цяла Европа. Тази година класацията оценява 330 европейски града, разделени според размера на населението в пет групи - големи, големи, средни, малки и микро градове - както и 141 европейски региона, разделени в три групи - големи, средни и малки региони.
Градове са класирани в пет подкатегории: икономически потенциал; бизнес удобство; свързаност; човешки капитал и начин на живот; и ефективност на разходите.
Русе, Стара Загора и Бургас се появиха в класацията за малките регионите с най-голяма ефективност на разходите. В тази категория Русе е на второ място, като отстъпва първенството си от меналата година на Бургас.
София се нареди на втора позиция в класацията за големите по размер градове, осигуряващи най-голяма ефективност на разходите.
На 9-та позиция в категорията малки градове, осигуряващи удобство за бизнеса се нареди София-област.
Столицата ни попадна и на 9-та позиция по отношение на човешки капитал и начин на живот в малките градове.