Четирикратният европейски шампион по вдигане на тежести от ТСК „Русе“ Ангел Русев хвърли в потрес целокупна спортна България, след като разкри нелеприятни факти.
„Преди европейското получихме обещание от президента /Ариф Маджид/, но той дори не дойде да ме поздрави /за титлата/. Беше неочаквано, дори звъняха на личната ми треньорка /Кръстина Атанасова/ да ме награди. Този месец трябваше да получим заплати, но....“, казва шампионът за БТВ.
Но? Какво излиза - пари за шампиона няма, а шефът от сирийски произход, който щеше да е уж новото и ярко знаме на българските щанги, се покрил като мишка.
Както вече писа „Утро“, 13 клуба поискаха оставката на Маджид, особено след като се разбра, че след като се добрал до дебитна карта на федерацията, профукал за месец със завидна лекота около 200 000 лева! Сред фактурите за скромните му харчове имало такива за пури, за наргилета... Както се казва - за душата.
Ангел няма да остане гладен - президентът на ТСК „Русе“ проф. Кирил Панайотов ще го овъзмезди по традиция с клубна премия, но въпросът е защо въпросният Маджид, уж голям борец срещу предишния федерален шеф и „диктатор“ Неделчо Колев, излезе по-лоша версия и от него.