Кой всъщност е Георги Градев?
Този въпрос се задава от много време. Бившият вратар на „Левски“ /в школата само/ се афишира като адвокат по спортно право, макар че някои юристи твърдят, че в тяхната професия няма такова животно като спортен правист.
При скорошното гостуване на Бербатов в Русе „Утро“ го попита как така въпросният адвокат беше в екипа му, пък после се извъртя и се кандидатира за президент на БФС. При това почна да бие по хората му.
Бербатов се измъкна деликатно, че Градев решил да се посвети на битката една от шахматните федерации да получи лиценз. Значи милее за шаха!
Но ето какво написа сайтът „Нов спорт“ буквално преди няколко дни: „Много неща около миналото и настоящето на Георги Градев и неговата личност са, меко казано, спорни. Той нито е адвокат, нито е играл „футбол на 4 континента“, нито е участвал в над 600 дела /по хвалбите на прависта/. Затова е непонятно как все още спортисти и федерации се хващат за него като „спасител“ по различни казуси. Препоръчваме ви да погледнете случая с футболиста Радослав Апостолов, който, заради Градев, не практикува футбол от половин година. Или историята с плувеца Антъни Иванов, който с „помощта“ на въпросното лице се сдоби с 2-годишно наказание за допинг и 3-годишно за уронване на престижа на федерацията“.
Както се казва, минута мълчание!
И наистина много жалко за Апостолов, защото дори Стоичков, Емил Велев и Емил Спасов не бяха лишени толкова дълго от правото да играят футбол след онзи инцидент преди много години, когато футболисти на ЦСКА и „Левски“ се сбиха във финален мач за купата.