БФС препъна „Дунав“ в навечерието на утрешния домакински мач срещу „Спортист“ /Своге/, след като отказа да картотекира за пореден път бившия футболист на „Марица“ Радослав Апостолов. Радослав тренира с русенския отбор като пчеличка от есента, взе участие в зимните контроли, но комисиите на съюза все намираха причина да зачеркнат състезателните му права. Мотивът бе, че бил дошъл в „Дунав“ със „заобикалящ трансфер“. 
Нашите хора пък се бяха доверили по казуса на адвоката по спортно право Георги Градев. А „Утро“ предупреждаваше отдалеч, че той може да не е точният човек в случая.
Последното изслушване в БФС бе в сряда /14 февруари/, предишното - седмица по-рано. Резултатът е нов удар под пояса.
„Жалко, защото много разчитах на Ради - полезен футболист в двете фази на играта. Ще трябва да се справим и без него. Сега ни прехвърлят топката, че неговият случай ще се разглежда отново през март“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.
Той смята, че мачът със „Спортист“ няма да е никак лек.
„Гледах няколко срещи на нашия съперник. „Спортист“ определено е във възход. Проблемите при нас са в контузията на Олег Димитров. Джан Хасан направи първа тренировка едва вчера /в сряда/, но няма как да разчитаме на него. Трите точки са ни много важни“, каза Ковачев.
Мачът на Градския стадион е с начало 14 часа.