Репетициите на „БиФем“ по пиесата на Людмила Петрушевска започнаха в Драматичен театър „Зава Огнянов“. Режисьор на спектакъла е Ростислав Георгиев, а в ролите са Ясена Господинова /Би/ и Ивана Керанова /Фем/. Пиесата е написана през 80-ге години на ХХ век, когато живеещата по това време в Швеция Петрушевска е провокирана и вдъхновена от филма „Есенна соната“ на Бергман. Тя предлага текста на любимата актриса на Бергман - Лив Улман, и се ражда успешна постановка в Шведския Кралски театър. 
Ростислав Георгиев е победител в конкурса за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ през 2022 година. Той спечели правото да постави пиеса по свой избор на сцената на русенския театър. Премиерата се очаква в края на април. 
Работа започва и режисьорът Ева Данаилова, която спечели „Слави Шкаров“ през 2023 година. Нейната авторска интерпретация „Емоции от първа необходимост“ по „Страх и мизерия на Третия Райх“ от Бертолт Брехт бе категоричният избор на журито и взе вота на публиката и актьорите. Режисьорското решение беше миниатюрите от пиесата на Брехт да бъдат комбинирани с текстове от самите актьори.