Щангистът на ТСК „Русе“ Ангел Русев спечели четвърта европейска титла. Драмата при него бе, че получи травма в рамото още при втория си опит в изхвърянето и бе под въпрос дали ще може въобще да вземе участие в изтласкването. Под риска да направи нула и да отпадне, той заложи само на един опит, който го направи шампион в двубоя. Въпреки че е в центъра на всеобщото внимание Русев, победител в последната анкета на „Утро“ и Община Русе за Спортист на годината, отдели вчера време за читателите на вестника.

- Ангеле, честита титла! Този май беше доста по-трудно?
- Няма лесно състезание. Ако бях напълно здрав, щеше да е по-леко.
- Какво си помисли, като се обади тази травма в рамото?
- Това е стара контузия. Взе, че се обади в най-неподходящия момент и не ми позволи да направя три опита в изхвърлянето.
- Как се чувстваш сега?
- След самото състезание не усещах толкова сериозна болка, колкото когато се събудих днес /вчера/. Да се надяваме, че скоро ще отшуми.
- Трябваше да направиш 135 килограма в изтласкването, за да станеш първи в двубоя. Това бе и началната заявена от тебе тежест. Конкурентите ти вече бяха приключили с опитите си. Мина ли ти през ума, че може да не се справиш?
- Болката си е болка, но вярвах в себе си. Работата в тренировъчната зала не беше малка.
- Тинейджърът и твой клубен съекипник Джан Зарков завърши със сребро в изтласкването и бронз в двубоя. Как ще коментираш неговото представяне?
- Уникално момче! 6 от 6 без издънка в нито един опит. Какво да кажа повече.
- Сестра ти Рени също взе участие в първенството.
- Тя даде това, което може към момента. Да не забравяме, че се качи в по-горна категория. Такъв скок не е лесна работа.
- Какво ти предстои сега?
- Световна купа в Тайланд в края на март.
- На кого би искал да посветиш четвъртата титла?
- На първо място на семейството си, на личните си треньори Кръстина и Радослав Атанасови, на националния наставник Иван Иванов.
- Кога ще се завърнеш в Русе?
- Може би в петък или събота.
- Още веднъж - честито! И болката в рамото да я няма.
- Благодаря!