Три семейства бяха обявени за победители в конкурса на Община Русе за най-забавна сватбена снимка по случай Седмицата на брака 7-14 февруари, в който участваха 20 двойки.
Нина и Николай Коеви са семейство от 2021 година и имат дъщеря на година и 8 месеца. Николай е пожарникар и треньор в Боксов клуб „Русе“, а съпругата му Нина е в отпуск по майчинство. Снимката, с която участват в конкурса, пресъздава „боксов мач“ помежду им и е снимана на Вития мост в Русе.
Семейство Джансел и Сали Салиеви живеят в Русе и са женени от миналото лято. За снимката, която впечатли журито, се включват немалка част от гостите на сватбата им в в ресторант в Лесопарк „Липник“. Докато булката и младоженецът разменят целувка, те извръщат с театрално възмущение глави от гледката.
Третото семейство победител - Сачкови, е хванато от обектива, разчупвайки сватбената пита. По-голямото парче се пада на булката, която не успява да го опази и парчета от питата се разхвърчават в различни посоки.
„Нека любовта ви процъфтява и бъде пример за вярност и уважение сред близките ви. Радвайте се на малките моменти в живота и правете големи крачки към успехите, които да ви радват“, обърна се към победителите зам.-кметът Златомира Стефанова.
В Седмицата на брака бяха бракосъчетани 6 двойки, като част от ритуалите бяха ръководени от кмета Пенчо Милков и зам.-кмета Златомира Стефанова.