Волейболът ще се завърне в русенското спортно училище, а дъщерята на школския директор Евгени Недев и каякарката Даниела Недева - Мария, ще кандидатства за място в паралелката с ученици в 5 клас, научи „Утро“. Мария тренира от една година в клуб „Любо Ганев-Автосвят“ при Сашо Тодоров.
„Информацията ви е вярна. Ние сме задължени да възстановим този традиционно авторитетен за Русе спорт. Нашето училище даде легенди - Любо Ганев, Валя Рашева, Валя Харалампиева, Антонина Зетова, сестрите Стефка и Дарина Боневи, а последните ученици-волейболисти бяха през 2014 година. Подадохме заявка в спортното министерство да ни отпуснат по пет места за деца в пети, шести и седми клас. Вярвам, че тези бройки ще бъдат утвърдени в държавната поръчка. Мирена Ботева ще се грижи за подготовката на децата, а Сашо Тодоров ще й помага“, обясни Евгени Недев за „Утро“.
На въпроса защо дъщеря му избра волейбола, а не кану-каяка, той отговори: „Сама си реши. Опитахме с лодката, но при мрежата й хареса много повече. Моето положение сега е като онези майстори от старо време, които влизали под сводовете на построените от тях мостове, а по тях, за да се изпита здравината им, минавали тежки каруци. Щом поемам отговорност Мими да учи при нас, значи училището ни си струва. Тя ще бъде като всички други деца и далеч няма да е дъщерята на директора“.