Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев смята, че въпреки ремито срещу „Черно море“ във Варна отборът му е изиграл най-добрия си мач в серията от контроли.
„Дали защото дразнителят беше водачът в Първа лига, но момчетата бяха много концентрирани. За първи път съм доволен и от действията в защита. Имахме шансове за гол, не допуснахме кой знае какви опасности пред нашата врата и ремито от 0:0 беше закономерен резултат“, коментира Ковачев за „Утро“.
Дебют като централен защитник направи дошлият от „Бдин“ /Видин/ Николай Дичев.
„Дичев игра добре, но понеже има да понаваксва в подготовката, го оставих на терена само 45 минути, за да не стане някоя беля с контузия. В мача се включиха и трима футболисти от дубъла - Калоян Иванов, Никола Тотев, Радослав Великов. Момчетата се стараха, особено съм доволен от Калоян. Другите ни смени бяха Георги Вълчев и Димитър Законов“, обясни старши треньорът.
Утре дунавци ще изиграят последния си контролен мач преди първия шампионатен двубой срещу „Спортист“ /Своге/ на 17 февруари. Техен съперник на Градския стадион от 14 часа ще е отборът на „Локомотив“ /Горна Оряховица/.
Гостите са водачи в Северозападната трета лига с 42 точки, с 6 повече пред тима на „Академик“ /Свищов/.
За „железничарите“ играе бившият футболист на „Дунав“ Ивайло Раденцов. Макар че вече е на 40 години, той е капитан на отбора.