Забуксувалият ремонт на Дунав мост влиза в парламентарния контрол на работата на правителството чрез отправен от депутата Иван Белчев въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Проблемът, за който „Утро“ писа във вчерашния си брой, е, че въпреки сключения договор с изпълнител на ремонта, работата не може да започне. Причината е в липса на фирма за строителен надзор. В обществената поръчка са участвали 8 кандидати, като разликата в ценовите им предложения е четири пъти. Офертите са отворени през ноември, но решение на Агенция „Пътна инфраструктура“ за избор на победител все още няма.
По този повод Белчев пита какви са предприетите стъпки от страна на Министерството за регионално развитие и благоустройство и АПИ за ускоряване на избор на строителен надзор, какви са етапите за ремонта на моста и как ще бъде осигурено непрекъснатото движение по моста по време на извършването му? Наред с това е зададен и въпросът „Предвидено ли е в рамките на ремонтните дейности да се премахнат петолъчките от стълбовете за осветление на българската страна на моста, които са символ на един престъпен режим  /съгласно Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен от 2000 г./“?