Русенката Силвия Ангелова почти сигурно ще пропусне европейското първенство по вдигане на тежести в София, въпреки че искаше да сложи край на кариерата си точно с това състезание. Причината е в поредното нехайство на федерацията, която трябваше навреме да уреди правата й с азербайджанската централа, под чийто флаг Силвия се състезаваше за последно, научи „Утро“.  Треньорите на националния отбор алармирали още от ноември миналата година, че проблемът трябва да бъде решен много бързо, но никой не си мръднал пръста и били изпуснати всички срокове.
Странни истории стават в тази федерация. Преди десетина дни мнозинството от членовете на УС, между които и благодетелят на ТСК „Русе“ проф. Кирил Панайотов, поискаха оставката на президента Ариф Маджид. Оказа се, че българският гражданин от сирийски произход, който води дълга и люта борба да смени на поста Неделчо Колев, а претенциите му бяха за кардинални промени, се докопал до дебитна карта на федерацията и за 3 месеца профукал 200 000 лева!  Според медийни публикации, г-н Маджид харчил за всичко - от пури да наргилета. Босът първо прие да си ходи, но после се заинати, че бил наклеветен и дори се кани да сезира съда.
„Този човек не е дал нито лев за щангите, а обещаваше щедро. Положението при него е даже по-лошо от времето, когато федерацията се управляваше от Неделчо Колев“, обясни за „Утро“ добре запознат със сагата в щангите наш източник.
А иначе вече е ясно кои състезатели на ТСК „Русе“ ще вземат участие на европейското първенство за мъже и жени - Надежда Мей Нгуен /45 кг/, Рени Русева /49/, Джан Зарков и Ангел Русев /55/.
Шампионатът в София ще започне на 12 февруари.