Първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов даде обширно интервю за „Спортал“. Предлагаме ви отделни откъси, коментарите оставяме на вас.

- Не знам дали трябва да попитам вас, но защо Борислав Михайлов реши да си оттегли оставката? Предполагам, че го е дискутирал в Изпълкома. Кое го накара да се върне?
- Тази оставка беше, как да кажа...
- Под натиск?
- Така мисля. Така го видях отстрани, но така е решил - както да подаде оставка, така и да се върне отново, да я оттегли. Трябва него да попитате. С мен лично не е коментирал.
- Какво мислите за Димитър Бербатов и екипа му, които се очертават като най-големите ви критици? Могат ли да се справят по-добре от вас и какво очаквате от тях, защото ги познавате като футболисти и характери?
- Като футболисти - да, но като ръководители - не.
- Може по-зле, но и по-добре. Защо не им дадете шанс?
- Първо трябва да спечелят нещо в този живот - конгрес или каквото и да е друго. Вижте какво, футболният съюз е най-голямото стъпало и да се учат там не е добре.
- Вие мислите, че тепърва ще се учат?
- Явно, да.
- И вие се учехте едно време.
- Преди да отида във футболния съюз бях изпълнителен директор в ЦСКА. Темата е друга. Както Боби Михайлов беше първо вицепрезидент на футболния съюз четири години, министър, зам.-министър. Нещата са по-различни.
- Препоръчвате им да натрупат опит, да се покажат някъде другаде и тогава да дойдат, така ли?
- Естествено. Ето, тези три-четири години са загубени за тях. Като опит имам предвид.
- Като голямо, огромно име в българския футбол бихте ли направили първата крачка? Да се обадите на Димитър Бербатов, да го поканите на среща, да се разберете и да спрат тези скандали.
- На Димитър Бербатов съм му бил шеф в ЦСКА, така че е нормално той да се обади.
- Ако ви се обади, ще му вдигнете телефона, ще разговаряте и сте готови да се разберете?
- Да си кажа честно, никога не се е обаждал в годините. Ще му вдигна, естествено.