„Дунав“ чака още един футболист с офанзивни функции и с него селекцията ще приключи, научи „Утро“. Днес, най-късно утре, ще стане ясно дали младежът, продукт на школата на столичен гранд, ще тръгне към Русе. Става въпрос за халф-крило, добре познат с изявите си в юношеския и младежкия национален отбор. В последните сезони обаче той бе отпращан основно под наем в други елитни тимове.
С отбора вече тренира юношата на ФК „Ямбол“ Николай Дичев. Той е опитният централен защитник, когото щабът на русенския тим искаше да ангажира на всяка цена. 
Роденият на 19 септември 1992 година Дичев игра последно за „Бдин“ /Видин/. На 27 август миналата година бранителят гостува с бдинци в Русе. Тогава мачът завърши 1:1. Йордан Димитров даде преднина на „Дунав“ през първото полувреме, а точно Дичев изравни резултата в 59-а минута.
Той е играл за „Локомотив“ /СФ/, ЦСКА /Сф/ - тогава „червените“ бяха пратени в Трета лига, но спечелиха сензационно купата на България, „Кариана“, „Спартак“ /Плевен/, „Хебър“ /Пазарджик/ и „Етър“.
През декември 31-годишният футболист решил да напусне разкъсвания от проблеми „Бдин“ и да помага на родния си отбор „Ямбол“. Председателят на УС на „Дунав“ Диян Димов обаче провел няколко разговора с него и го убедил, че мястото му е в русенския отбор.
Междувременно се разбра, че контузените Олег Нечипоренко и Джан Хасан ще започнат да тренират тези дни на облекчен режим. Не така стои въпросът с Олег Димитров, който страда от хронична травма.
Дунавци ще изиграят на 7 февруари предпоследната си контрола. Тогава те ще гостуват на „Черно море“ /Варна/.