Община Русе насрочи за 23 февруари провеждането на публичен търг с явно наддаване за продажба на демонтираните части от старата контактната мрежа на тролеите. 26 460 кг медни стрелки и 7640 кг изолатори и кръстовки от смесен материал (желязо, месинг, мед) се предлагат с начална тръжна продажна цена 287 214,40 лв. без дължимите такси и данъци, които са за сметка на купувача. Стъпката на наддаване е в размер на 28 000 лв. 
Рехабилитацията на тролейбусна инфраструктура, стълбове, контактна мрежа бе извършена по Проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“ през 2015 г. След като металът от свалената контактна мрежа отлежава няколко години по складовете, се оказа, че по-голямата част от него е изчезнала. Липсата бе разкрита през 2019 г. и тогава сигнали до прокуратурата бяха подадени от кмета Пламен Стоилов и от общински съветници от БСП. Колко метал свален от стълбовете е откраднат така и не стана ясно, тъй като сигналът на Стоилов до прокуратурата беше за 27 тона мед, според съветниците от БСП ставаше въпрос за близо 50 тона, а досъдебното производство бе образувано за липсата на 48 тона. 
Някакви резултати от разследването и досега не са обявени. През цялото време осталите части от контактната мрежа се съхраняваха в склад на частна фирма срещу наем. Едва през юни миналата година прокуратурата разреши металите да бъдат върнати на Община Русе. Общинският съвет първоначално реши продажбата на метала да се осъществи на търг като определи начални цени на кг. Това решение се оказа крайно неудачно защото определи стъпки за наддаване от 1 лев и 30 стотинки и депозит за участие от 2,50 лева и 0,74 лева. Затова то бе коригирано от новия Общински съвет през декември като се определи начална цена за цялото количество.