Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев ще събере днес футболистите си, за да направи разбор по видео от контролата срещу втория отбор на „Лудогорец“ /1:1/.
„Някои ключови неща трябва да се видят и анализират. Изиграхме много добро първо полувреме, диктувахме събитията, след почивката имаше коренна разлика в поведението на отбора. Не мога да си обясня как може да допуснем пореден глупав гол. Вместо да посрещне футболиста на „Лудогорец“, нашият защитник се дърпа назад и му оставя коридор, да не би топката да го удари. Отбраната ни е голям проблем и това не е новина“, коментира Ковачев за „Утро“.
На въпроса каква е оценката му за представянето на новите играчи, той отговори, че има какво да се желае.
„Луис Пахама се стара, но беше под нивото си. Същото може да се каже и за Димитър Законов, който трябва да поработи и във фаза защита. Законов е способен на много повече. Бразилецът Виктор Ян ми се губеше нещо“, заяви старши треньорът.
Той разкри, че очаква последни две подкрепления.
„Защитник с опит трябва да пристигне утре /днес, б.а./. Разбрали сме се 99 процента, но нека да изчакаме до съобщаване на името му. Чакаме и млад офанзивен халф, който може да играе като крило. В момента този футболист е на лагер със сегашния си отбор в Турция. Той ще се завърне в България на 3 февруари, а на следващия ден трябва да е при нас“, обясни Ковачев.
До първия шампионатен мач на 17 февруари футболистите на „Дунав“ ще изиграят още две контроли. На 7 февруари ще гостуват на „Черно море“ във Варна, а на 10 февруари ще посрещнат „Локомотив“ /Горна Оряховица/ на Градския стадион в Русе.