Две питания към кмета Пенчо Милков е депозирал общинският съветник от ГЕРБ Светлозар Симеонов.
Първото е по повод публикация в социалните мрежи за неработещия от години асансьор между бул. „Цар Освободител“ и пешеходното ниво на кръговото от страната на зала Арена Русе.
Има ли Община Русе имали договор с юридическо лице за поддръжка на въпросните асансьори и ако има -кога е сключен и на каква финансова стойност е? При положение, че има видеонаблюдение на посочените асансьори, защо са в това състояние и потърсена ли е отговорност от извършителите на това деяние? Предвижда ли Община Русе тези асансьори да влязат в употреба и кога, пита Симеонов. 
Въпросите му за структурата на дирекция „Местни данъци и такси“ са повече: колко човека са ангажирани пряко с контрола и събирането по щат в дирекцията и колко са назначени в момента; по колко преписки за проверки са възложени на един служител пряко свързани с контрола за 2023 г.; колко данъчни ревизии на големи данъкоплатци в Русе са извършени за предходната 2023 година и какъв е резултатът от тях; колко са нередовните платци в Община Русе и смятате ли, че с наличния състав от данъчни инспектори е възможно да се извършват задълбочени данъчни ревизии на големи данъкоплатци; какви мерки са предприети за за повишаване на събираемостта местни данъци и такси и как се отчита ефективността и правена ли е съпоставка на съотношението между служителите в контрола и служителите обслужващи данъкоплатците в Община Русе?