Изграждането на завода в Русе върви по план и трябва да завърши през март, съобщи регионалният директор за Източна Европа Дан-Калин Ботеан на „ГГ Кейбълс енд Уайърс България“, част от глобалната австрийска компания „Gebauer&Griller Group“. Той,  генералният мениджър Григоре-Дан Тагореан и мениджърът „Човешки ресурси Стела Лечева се срещнаха вчера с кмета Пенчо Милков и заместника му Златомира Стефанова в новооткрития офис на дружеството в центъра на града, за да представят напредъка по изграждането на новия завод за кабелни снопове на компанията.
„ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ има намерение да работи с местни доставчици в много направления и вече получава първите предложения за установяване на договорни отношения.Започнало е и набирането на първите си служители, като персоналът ще се увеличава постепенно до началото на серийното производство през 2025 г.
„За община Русе това е много важна инвестиция на световен бранд, доказал през годините качеството на своите продукти за реномирани европейски производители на автомобили. Името на града ни стъпва още по-уверено на индустриалната карта на България с инвестиции като тази на „GG Group“. За мен и за русенци е от изключително значение, че автоматизираните производствени мощности за изработка на високоволтови кабели са екологично чисти и са съобразени с всички нормативни изисквания, свързани с опазването на околната среда“, заяви кметът Пенчо Милков.
По думите на Дан-Калин Ботеан Русе се отличава с благоприятното си географско местоположение в непосредствена близост до румънската граница, както и притежава значителен потенциал за бъдещи разширения. Според него инвестицията на „Gebauer&Griller Group“ в размер на близо 60 млн. лв. е дългосрочна, като за това решение е отчетена и инфраструктурната свързаност на региона по суша и вода.
Изграждането на солидна основа за дългосрочни взаимноизгодни отношения с местната власт и бизнес е сред приоритетите на компанията и от дружеството декларират готовност да допринесат за развитието на града и региона.