Необичаен публикация направи в официалния си профил във фейсбук Русенският митрополит Наум. Кавичките в началото и края показват, че текстът е цитат.
„Уличните животни вървят тихо през живота, сякаш се извиняват, че съществуват и си тръгват често от този свят в пълно пренебрежение и самота, носейки със себе си болката...
Когато гоните домашен любимец, който само търси място, където да се стопли и да спи, представете си какво би се случи с вас,ако нямате дом?!
Те не ти се сърдят или обиждат, те просто си тръгват...
Ти я отблъсна, тя просто легна и заспа....
Завинаги и завинаги...
Не ги гонете в това студено време, те не заемат много място свити в ъгъла..
За мнозина от тях тази зима ще е последна.
Само малцина ще видят пролетта...
Повечето хора безучастно и безмилостно минават покрай тях и само понякога има някой, който ще им помогне и спаси...
Хора, проявете милост към животните, защото те не са виновни, че не са родени като хора....“
Трогателният текст /със запазен правопис и пунктуация/ всъщност се открива с дата 11 януари в профил, наречен „Слънчевата Ети“. Макар че е илюстриран със снимка на Ети, той на практика е анонимен. Търсене на съвпадение на снимката със специализирания инструмент на Гугъл показва само едно съвпадение и то доста съмнително с някоя си Сандра от Австралия, която е снимана в сайт за очила. Самата Слънчева Ети или който и да стои зад този профил пише за себе си единствено, че е Вълчедръм. И коментира широк кръг теми - от оргазма на свинята до войната в Украйна. А за голямото си послание към всеки, посетил профила, е избран следният текст: „Има една притча за България: Бог решил да изпрати на всяка държава по един светия, да я пази. Поставил на всички държави и накрая на оказало, че за България няма светия. Тогава Господ Бог казал, че той лично ще пази България. Затова България ще я има до края на света!!!“.