„Дунав“ подписа договор с френския футболист Луис Пахама, научи „Утро“. Той ще играе за русенския отбор през следващата година и половина. Така дунавци се уредиха с още едно попълнение, след като по-рано крилото на „Асеновец“ Димитър Законов парафира директен контракт, без да минава през проби.
Французинът е роден на 24 юли 1993 година. Той е централен нападател с височина от 180 сантиметра. Най-високият връх в кариерата му, ако въобще може да се говори за статут на звезда, са мачовете му за „Монако II“. Таранът обаче явно е успял да убеди щаба на „Дунав“, че е необходимият до Мирослав Будинов втори централен нападател.
Пахама е първият от дошлите на проби футболисти, който получи предложение за договор. Другите хора на тестове са Йенур Луму, Илиян Петров и Александър Ганчев. Всички те взеха участие в контролата на румънски терен срещу „Политехника“ /Яш/ /1:1/.
А утре дунавци ще излязат за втора проверка срещу „Спартак“ /Варна/. Мачът ще се играе на терен Албена.
„След този двубой и след контролата срещу „Спартак“ /Плевен/ на 24 януари ще имаме повече яснота кои от хората на проби ще останат и кои ще си тръгнат“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.
Специално за контролата срещу плевенчани в сряда той заяви, че „най-вероятно мачът ще се играе в Русе“.