Община Русе да плати близо 10 хил. лева обезщетение на жена, спънала се в незакрепена плочка пред Арена Русе и получила лошо счупване на лявата ръка. Това отсъди на първа инстанция Районният съд в Русе. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.
Инцидентът станал през нощта след втория тур на президентските избори на 21 ноември 2021 година, а жената, родом от Две могили, била секретар в една от избирателните комисии. На тръгване на площада пред зала Арена Русе, където през последните години Районната избирателна комисия приема протоколите от секциите, тя попаднала на незакрепена плочка и паднала. Това довело до счупване на лява гривнена става и била приета по спешност в болница. Направили й операция и поставили имплант, за който платила сумата 1789 лв.
Тъй като в нощта на изборите около Арена Русе имало доста хора, свидетели на инцидента потвърждават случилото се. Претенцията на ищцата за обезщетение от общо 15 000 лв. обаче съдът намира само за частично основателна, поради наличие на съпричиняване на вредоносния резултат. Затова отсъжда Община Русе да заплати само 8000 лева за неимуществени вреди, като компенсира и направените от жената разходи за лечение в размер на 1872,40 лв.