Продажба на общинския пакет акции в „Агропродукт“ АД и седем нежилищни имота включва Годишния план за приватизащия на общинска собственост, който ще бъде разгледан на предстоящото заседание на Общински съвет. В сравнение с предходната година очакваните постъпления по това перо са повече от скромни.
Най-сериозният актив, който се предлага за приватизация, е поземлен имот в местност Слатина, Индустриален парк-Русе, с площ 17 225 кв.м, в който има и няколко масивни сгради. За този терен вече бяха проведени два търга, на които не се яви нито един кандидат, въпреки че се заговори за интерес от „Тракия икономическа зона“. През миналата година имотът се продаваше за 1 271 883 лева без ДДС, но сега ще бъде направена нова оценка от лицензиран оценител.
Останалите предложени за приватизация имоти са малки и постъпленията от продажбите им ще са скромни. Пакетът акции, представляващи 25% от капитала на „Агропродукт“ АД, се предлага от години, но интересът към него е нулев.
През миналата година бяха реализирани пет приватизационни сделки на обща стойност 6 463 954 лева. Най-голямата бе за продажбата на бившия хлебозавод на „София Франс Ауто“ за 4 394 189 лева.