Мирослав Будинов се завърна в „Дунав“ след операцията за херния. Обожаваният от феновете заради голямата си работоспособност и себераздаване капитан на отбора дори вече тренира. Как Будинов видя представянето на тима през есенния сезон и какво очаква през пролетта? Ето неговите отговори за читателите на „Утро“.

- Миро, как се чувстваш?
- Добре. Имам разни дребни болежки, но това е нормално.
- Защо отборът направи толкова колеблива есен?
- Факторите са много. Проблемите от медицински характер следваха един след друг, правехме прекалено недопустими грешки, като тим нямахме облик, а и отборната ни игра не беше на ниво. При контузии нямахме заместници на отделните позиции. Понякога се получаваше така, че за мачовете извън Русе пътувахме с шепа хора. Като прибавим, че ни липсваше и класа, това 12-то място е закономерен резултат. Това е истината - отсъствие на класа.
- Какво трябва да се промени през пролетта?
- Надявам се не просто да привлечем футболисти като бройка, а добри футболисти - такива, които могат да вдигнат нивото ни. За жалост, зимният трансферен пазар е специфичен, а и липсата на качествени български играчи е осезаема. Според мене трябва да поправим много неща - най-вече да заздравим защитата и средната линия. Нужни са ни и хора в атака - нападател и крило. Дано намерим такива футболисти.
- Радослав Апостолов чака отдавна картотека, а все не я получава. Какво знаеш по темата?
- Първо искам да кажа, че много се надявам Радослав да заиграе през пролетта. Доколкото съм информиран, документите му са изрядни, ФИФА и УЕФА намират, че няма пречки да бъде картотекиран, но БФС не желае да уреди състезателните му права.
- Твоето обяснение?
- Прави се напук, на инат, защото нашият клуб изрази позиция за промяна във върховете на българския футбол. Типично българска работа!
- Как ти изглежда като качества украинското попълнение Станислав Нечипоренко?
- Впечатления ми са добри. Мисля, че ще ни помогне през пролетта.
- Луму и Пахама?
- Нека да ги видим в контролите, тогава ще говорим. Сега трябва да направим добра подготовка. Новият кондиционен треньор Ангел Павлов работи добре.
- Кога мислиш да спреш с кариерата си на футболист?
- Този сезон ще бъде последният.
- Мислил ли си да работиш като треньор?
- Не, не, нямам желание. Тази българска футболна действителност като управление в момента никак не ме вдъхновява за треньорска работа. Правят каквото искат и резултатите са налице.
- Търговският регистър връща на два пъти документите на БФС заради нарушения на устава при насрочване на конгрес.
- Ами какво да коментирам повече.
- И все пак футболът няма ли да ти липсва?
- Не и при това управление. Ако настъпят промени, може и да се замисля къде бих бил полезен в една клубна структура. Но не като треньор.
- Рабрахме, че половинката ти Виолина Кочева ще ви дари с рожба.
- Живи и здрави, да почакаме до началото на април. Всичко да мине нормално и по реда си.
- Желаем ви успех!
- Благодаря!