И настоящата година няма да подобри финансовото състояние на „Общински транспорт Русе“ ЕАД, въпреки че до края й се очаква дружеството да поеме всички вътрешни градски линии от частните превозвачи. В бизнесплана на дружеството, внесен за одобрение в Общинския съвет, фигурират прогнозни приходи в размер на 8,335 млн. лева и разходи от 10,859 млн. лева. Така за поредна година се очертава общинският транспорт да завърши на загуба от над 2,5 млн. лева, която ще трябва да се запълни със субсидия от общинския бюджет.
Планираните в дружеството инвестиции за периода 2024-2026 година са свързани с въвеждане в действие и възлагане на новата транспортна схема и включват закупуване на 10 употребявани дизелови автобуса, въвеждане на ERP система /софтуер за управление на бизнес процесите/ в дружеството, кандидатстване в рамките на новия програмен период по различни проекти, целящи развитието на човешките ресурси, както и осигуряване на средства за прединвестиционно проучване на различни проекти. Предвидено е актуализиране на прединвестиционно проучване за проектиране и строителство на новото депо като изграждането му се раздели на повече етапи с цел повишаване шансовете за намиране на финансиране, завършване прединвестиционно проучване на реконструкция на ТИС и изграждане на батерийно стопанство. 
„Общински транспорт Русе“ ЕАД е планирал и инвестиции за над 100 млн. лева. за които към момента няма осигурено финансиране. Такова ще се търси от оперативните програми от новия програмен период 2021-2027 г., като се допълват с финансова подкрепа от Община Русе. Предвижда се закупуване на 85 автобуса, които ще струват 70 млн. лева. 32 млн.лева ще струва новото депо, от които 2 млн. за проектиране и 30 млн. - за строителство и оборудване. Планирано е и закупуване на авариен влекач, мобилна платформа, автовишка и електролаборатория за общо 3 млн. лв.