Съвместното заседание на две парламентарни комисии, на което вчера трябваше да бъде обсъдено класирането по процедурата за саниране по Национален план за възстановяване и устойчивост, беше отложено за следващата седмица. На него трябваше да присъстват и кметовете на Русе и Стара Загора - Пенчо Милков и Живко Тодоров, като в дневния ред на заседанието беше предвидено изслушване на регионалния министър Андрей Цеков, министъра на енергетиката Румен Радев и изпълнителния директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие Ивайло Алексиев.
В коректността на енергийното обследване на класирането на саниране сгради, което пряко влияе на класирането, има силни и основателни съмнения. Въпросът беше поставен публично от Пенчо Милков, Живко Тодоров и колегите им от Смолян и Димитровград - Николай Мелемов и Иво Димов.
От деловодството на парламента заявиха, че отлагането на заседанието е по нареждане на председателите на двете комисии Николай Нанков и Делян Добрев. Предстои уточняване на нов ден за провеждането му.