Преди няколко дни гръмна новината, че новият кмет на Дупница Първан Дангов и Цветан Видински, наричан от медиите в Югозападна България „силният човек в управата на ФК „Марек“, са се хванали за гушите. После историята набра скорост и стана ясно, че крамолата е по въпроса кой работи като герой за футболния клуб и кой краде като за последно. Промъкна се и много интересен детайл - че на стадион „Бончук“ били открити компютри за копаене на биткойни. 
За неосведомените да поясним, че биткойнът е криптовалута - дигитални пари, невидими. Не можеш да ги пипнеш физически, но са хит, защото са ужасно скъпи - по вчерашния курс стойността на един биткойн беше малко над 44 000 щатски долара. Играта като цяло е за милиарди.
„Сложени са /компютрите/ тук за съхранение. Идеята беше да изкарам допълнителни средства за отбора. Преди се занимавах с криптовалута и имаше голям пик. В началото цената е ниска, но с течение на времето можеш да утроиш инвестицията. В момента машините не работят, защото цената на тока е висока“, обяснява компетентно казуса Видински през медии в Благоевградско.
Темата беше подмината с неоправдана лекота, но пък Видински даде ясна заявка да прослави „Марек“ из целия свят с иновативен модел за издръжката на футболен клуб. И не само „Марек“.
Колко му е - българинът Джон Атанасов направи първия компютър, а нашите IT специалисти са сред най-добрите. Явно е генетично да са звезди покрай страстта на бащите си да експлоатират някога възможностите на фамозния „Правец 1“. Така че основата я имаме, пък и кой, за Бога, ще се сети да изкарва пари за благото на футбола с копачки на биткойни!
Та това е революция, особено след като е ясно, че почти всички от нашите професионални клубове са в ужасно финансово състояние.
Ето защо запътилите се към конгреса кандидати за шеф на БФС трябва да включат веднага в програмата си задължителни постъпки пред БФС за „миньорска“ работа пред компютрите. Всеки клуб да е с копачки, задължително. Общините също могат да се намесят с осигуряване на подходящи помещения, а енергоразпределителното дружество „Х“ да се съгласи на промоции с цената но тока, щото, както чуваме, този тип златотърсачески компютри наистина гълтали като змейове.
За Русе е ясно - Арената в центъра на града разполага със съответната база за работа на „миньорите“ /без това там спортният живот е пожелателно понятие/, а ако общинските съветници се навият, могат да опростят и наема.
При усърдна и продуктивна работа с утрояване на печалбите по почина „Видински“ децата от школите могат и трябва да бъдат освободени от такси за обучение, а ако и БФС се включи в играта, няма да гради маломерни терени по програми на УЕФА и ФИФА в Куртово Койнаре, Кайнарджа, Долно Камарци или Чуйпейтльово! Даже може да се помисли за нов национален стадион.
Клубовете пък ще могат да се конкурират с големите в Европа и в света. 
Ясно е, че г-н Видински не носи тази глава само за красота, затова само Господ здраве да му дава! И нови идеи.