Двама от просветните дейци в Русенска област са отличените на традиционното тържество в края на изтичащата година, организирано в София от Синдиката на българските учители. Това съобщи за „Утро“ регионалният лидер на синдикалистите в сферата на образованието Пламен Атанасов. Церемонията се състоя по традиция в столичния Парк-хотел „Москва“. 
Наградата „Партньор на СБУ“ бе връчена на директора на Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Цонев Буров“ Венцислав Василев. Това е оценката на СБУ за разбирането и подкрепата, която синдикатът среща в средното училище, където той има структура от една година, коментира Пламен Атанасов. Той припомни, че през 2023-а ПГПТ „Атанас Ц. Буров“ отбеляза 100 години от своето създаване и е първото по рода си училище в страната. 
С другия приз бе наградена Софка Ненова, председател на Общинския координационен съвет на СБУ в община Иваново. Отличените получиха поздравления от председателя на СБУ Янка Такева и от други представители на институции и пожелания за нови успехи в полето на сложната и благородна работа в училищата и с децата.