Община Русе обяви нова обществена поръчка за изграждане на спортна зала в СУ „Васил Левски“. Този път изпълнител ще се търси с пряко договаряне, тъй като за предишната процедура през октомври не се яви нито един кандидат. А поръчката беше за немалко пари - 4 142 992,50 лева без ДДС. Които обаче никой не пожела да вземе. Сега параметрите на задачата и финансовата рамка остават същите, но практиката показва, че с пряко договаряне изпълнители се намират по-лесно.
Строителството на спортната зала към училище „Васил Левски“ бе възложено през 2020 г. на „Адис Калинов“. През миналата година договорът бе прекратен след като стана ясно, че не може да бъде изпълнен,а малко по-късно фирмата бе обявена в несъстоятелност.
Голямото забавяне ще струва скъпо, защото стойността на поръчката вече е почти 5 млн. лева с ДДС. Договорът с „Адис Калинов“ бе на стойност близо 3 млн. лв. Въпреки че сега от сумата би трябвало да се извадят извършените до този момент строителни дейности, тя нараства с две трети.  
Сградата ще е с размери в план 48,30х36,0 метра, с връзка към сега съществуващата училищна сграда /блок „Д“/ и със самостоятелен подход от към улицата за ползването на съоръженията от външни посетители. В нея ще има зала с игрално поле за хандбал, трибуни за 600 места и плувен комплекс с учебен плувен басейн, разположен в сутеренното ниво. Срокът за изпълнение е 4 години.