Мач „Лудогорец II“-“Дунав“ днес в Разград ще има. Можеше и да няма, ако молбата на русенския клуб за отлагане на срещата беше удовлетворена. Щабът на дунавци се позова на факта, че голяма част от футболистите са болни, а други - контузени. Казано на прост език, старши треньорът на отбора Мартин Ковачев не може да събере тим , основателна причина за друга дата на този двубой.
Евентуалното отлагане на мача за по-добри дни минаваше по наредба през оста ФК „Лудогорец“ - Спортно-техническа комисия към БФС. Ако разградчани бяха проявили разбиране и бяха дали съгласие, то щеше да бъде потвърдено от съюза. Да де, но те отказаха, защото явно мачът е изключително важен за втория им отбор, така че срещата ще се играе днес от 14 часа.
„Отговорът от Разград беше да пътуваме с юноши, ако трябва. Ами няма какво да направим, това е положението. Като се огледам около себе си, здравите футболисти са само трима - Георги Вълчев, Денислав Минчев и Симеон Вешев. Самият аз се чувствам зле. Някои от другите момчета опитаха да тренират леко, но не им се получи, защото имат проблеми с дишането. Както и да е, ще трябва да играем. Повиках 8 футболисти от юношеския тим, за да закърпим що-годе някаква група. Нека да свършва този мач и този сезон, че да помислим какво трябва да направим през зимата“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.