Футболистите на „Локомотив“ /Русе/  ще играят в неделя от 14 часа домакински мач срещу „Кубрат“. Двубоят е идеална възможност за „железничарите“ да стигнат до първа победа в първенството на Североизточната Трета лига, тъй като гостите са на опашката с 3 точки. „Локо“ е със същия актив, но с малко по-добра голова разлика. В предишния кръг русенският тим измъкна сензационно реми като гост на „Септември“ /Тервел/ - 1:1.
„Питате ме на какво се дължеше този срив в представянето ни. Имам две обяснения - понеже през този сезон няма да има изпадащи отбори, мотивацията някак спадна от нищото. Освен това непрекъснато залагаме на седем-осем момчета, родени през 2005-2006 година. Тези футболисти ще бъдат нашето ядро в бъдеще. Твърдя, че вече стъпихме на здрава почва. Що се отнася до темата кой какво пише и по какъв начин ни коментира, въобще не ме интересува“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Локомотив“ Свилен Касабов.
Той добави, че получилият сериозна контузия на мача в Тервел капитан Живко Парашкевов влиза в плановете му за двубоя срещу „Кубрат“.
„Живко е с шевове, но е мъжко момче и наш лидер. Вероятност да играе е 50:50“, обясни Касабов.