Строителството на общинския тир паркинг на бул. „България“, който заедно с големия буферен паркинг, даден на концесия за 30 години на „Тир Паркинг Русе“ ООД, е започнало преди издаването на нужните строителни книжа, паркингът е бил построен още преди сключване на договорa за проектирането и строителството му и функционира като част от големия буферен паркинг. Това се казва във втората част на разследването „Игра на паркинги“ на фондация „Антикорупционен фонд“, която беше публикувана вчера.
Часове преди това Община Русе разпространи следното прессъобщение:
„При извършени проверки в общински имот, намиращ се на бул. „България“ южно от изградения буферен паркинг, Община Русе е установила извършен незаконен строеж. Това бе съобщено на 20 септември в ефира на Дарик-Русе при отчета за изтичащия мандат от кмета Пенчо Милков.
Първата проверка е направена на 11.09., а към момента са проведени вече няколко огледа, включително с представители на МВР. След установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с проверката, извършителите ще бъдат санкционирани съгласно българското законодателство“.