Дали мачовете на „Дунав 2016“ ще са с билети и каква ще е цената им?
С този въпрос наши читатели се обърнаха към редакцията на „Утро“. Ние пък потърсихме администратора на баскетболния клуб Пламен Панайотов.
„Не, на този етап ръководството не предвижда билети. Входът ще е свободен. Важното е момичетата да получат подкрепа от публиката и да се развиват“, каза Панайотов.
В събота от 17 часа женският тим на „Дунав 2016“ ще ознаменува завръщането на елитния баскетбол в Русе с домакински мач срещу „Берое“ /Стара Загора/. В дебюта си избраничките на Магдалена Атанасова-Миланова и Руслан Русев загубиха двубоя си срещу „Шампион“ в София с 40:70, предстоящият мач също никак няма да бъде лек и моралната помощ на публиката е много важна.
А как стои въпросът с юношите на „Дунав 2016“, които играха през миналата година в първенството на Българска баскетболна лига?
„Няма да участваме в ББЛ, защото по наредба дивизия „Център“ трябваше да се състои от поне 4 отбора. Тази бройка не бе достигната. Ето защо по-перспективните ни млади баскетболисти ще играят засега в тима на „Шоутайм“ /Варна/“, обясни Панайотов.