Търгът за продажба на общинския терен на ул.“Нови Сад“, върху който групата „Медика“ заяви намерение да построи първия в Русе многоетажен паркинг, ще се проведе на 7 ноември от 15 часа. Началната цена за парцела с площ от 2697 кв.м. е 538 000 лева, без дължими данъци и такси, които са за сметка на участника, спечелил тръжната процедура.
Процедурата е публичен търг с явно наддаване, на който освен заявилия интерес „Медика“ могат да се явят и други участници. Затова в условията за провеждане на търга са записани условия, които да гарантират, че общественият интерес ще бъде спазен, а паркингът - построен.
Спечелилият търга участник се задължава за своя сметка и в полза на Община Русе за извърши събаряне на сградата на пощенски клон 13 и премахване на близкото футболното игрище. Той поема ангажимент да изгради в продавания имот  паркинг на четири нива в срок до пет години от сключването на договора за покупко-продажба на имота, както и да изгради и предаде на Община Русе  спортна площадка за мини футбол и баскетбол съобразно издадена от главния архитект на Община Русе виза за проектиране.
За участие в търга се изисква депозит от 70 000 лева, а стъпката на наддаване е в размер на 27 000 лв.
Многоетажното съоръжение ще облекчи чувствително паркирането около УМБАЛ „Медика“, което от ден на ден става все по-голям проблем и за пациентите, и за живеещите наоколо.