Най-тиражният бретански вестник „Сън“ рекламира пред аудиторията си Русе с добронамереност, но и с някои пропуски, които вероятно са неизбежни, когато екипът профучава като комета през набелязаното за описване ново място. Ето какво разказват журналистите (с малки съкращения).

Има град в Европа, който е приличен на австрийската столица, но е значително по-достъпен от гледна точка на банковата ви сметка. Екип от туристически експерти нарече град в България „Малката Виена“ благодарение на поразителното сходство в част от архитектурата.
Защо Русе?
Разположен в Североизточна България, Русе е петият по големина град в страната. От много години го сравняват с австрийската столица. Според „Bulgarian Properties“ двете дестинации са оприличени една на друга заради сходните си архитектурни стилове.
Въпреки че стиловете на сградите са сходни, цените имат значителна разлика - пътуването до Русе е много по-евтина алтернатива.
На първо място хотелите в българския град са изключително достъпни.
„Sun Online Travel“ са намерили нощувка в „Гранд хотел Рига“, четиризвезден хотел, който включва закуска, само за 31 паунда на вечер на човек.
Има дори и по-евтини места като хотел „Ана палас“, друг четиризвезден хотел, със стаи от 21,50 паунда на човек.
Храната и напитките също са евтини, като халба бира струва само 1,11 паунда, докато храната в евтин ресторант може да струва само 6,67 паунда.
Тъй като България не използва еврото, предвидените за ваканцията пари вероятно ще ви стигнат за повече, отколкото очаквате.
Разположено до границата между България и Румъния, най-близкото летище до Русе е в Букурещ.
„Ryanair“ и „Wizz Air“ изпълняват директни полети от Обединеното кралство до Букурещ, като цените започват от 19 паунда за еднопосочен билет до румънската столица. Русе е на 90 минути път с кола от Букурещ или на три часа пътуване с влак с няколко прекачвания в Румъния. Когато планирате пътуване, лятото е най-доброто време, тъй като температурите могат да достигнат 32 C (тук авторите вероятно са натиснали грешен клавиш и така вместо 42 са изписали 32 градуса - б.р.).
Какво има да се прави в Русе?
Въпреки че не е много известно на повечето летовници, в Русе има много неща за правене.
Една от основните забележителности на града е Площадът на свободата, където се намира Паметникът на свободата. За да откриете древната история на града, отидете до 2000-годишната римска крепост Сексагинта Приста. Руините са разположени на хълм с изглед към река Дунав, а музей на място съхранява няколко древни артефакта. Други забележителности включват катедралата „Света Троица“ и Пантеона на възрожденците. Там е и Националният музей на транспорта, който се намира на първата жп гара в България. Входът в музея струва 5 български лева (2.50 паунда). Близките забележителности включват Басарбовския манастир, който е в набор от пещери. (Най-големият очевиден пропуск тук са Ивановските скални църкви, но ако изкушени от „Сън“ британци дойдат на място, със сигурност ще се намери кой да ги насочи и към тях - б.р.) 
Какво още трябва да знам?
Местният език в Русе е български (странно уточнение, какъв ли освен английски е местният език в петия по големина град на Острова - б.р.), но в хотелите и ресторантите в града може да се говори английски.
Местната валута е българският лев, като 10 паунда излиза около 22 лева.                У