Вековния си юбилей отпразнува вчера най-възрастният жител на Кошов - познатата и обичана от цялото село баба Дона. Столетницата сама слезе от леката кола, хвана бастунката и подкрепяна от големия си син Тодор и снаха си Дияна влезе в клуба на пенсионера. Там я чакаха много цветя и съселяни, дошли за тържественото отбелязване на нейния забележителен празник, организиран от кметството и пенсионерския клуб.
Баба Дона Митева е родена на 4 октомври 1923 година в село Червен, но след като се омъжва, заживява в селото на съпруга си Кошов, та чак до сега. Старицата има двама сина - Тодор и Митко, четирима внуци и четирима правнуци. Една от тайните за дълголетието й - не най-важната, но пък сред най-приятните - е магическото въздействие на признатата за чудодеен еликсир домашната ракийка. Дори и днес не отказва едни двайсет грама. Напротив, те й вливат особена живинка и радост.
Милото тържество откри председателката на пенсионерския клуб в Кошов Кина Владимирова. Юбилярката  беше поздравена както от кмета на селото Михаил Маринов и от други гости, от които получи много цветя и подаръци. А двамата кошовски акордеонисти Неделчо Колев и Мишо Гецов внесоха още настроение в празника.

Красимир МАНЕВ