Два консорциума и две фирми искат обществената поръчка за поддържане на озеленени площи и декоративна растителност на терени общинска собственост за широко обществено ползване и междублокови пространства на територията на град Русе, която е на стойност 3,26 млн. лева с ДДС. Оферти са подадени от „Консорциум Паркстрой“ („Инфрабулпак“ ЕООД и „Вектор“ ЕООД), ДЗЗД „Озеленяване Русе“ с водещ партньор „БКС Озеленяване ЕООД“ (София), от БКС „Чистота“ ЕООД (Варна) и от „Райт Клайнинг“ ООД (София).
Победителят в обществената поръчка ще извършва поддържане на озеленени терени и декоративна растителност в районите „Възраждане“, „Здравец“, „Родина“, Дружба“ и „Чародейка“. Той ще има и ангажимента да извършва почистване и уборка на детските площадки, спортни и фитнес съоръжения.
Сумата за двугодишния период е 3 260 000 лв. с ДДС, но в договора е предвидено възможно удължаване с още година, като се предвижда ориентировъчната стойност да е 1 630 000 лв. годишно.
Сумата е малко по-малка отколкото в предишната обществена поръчка за същата работа, която предвиждаше разходи от 1,8 млн. лева годишно. От 970 000 лв. на 800 000 лева са намалени средствата за поддържането на озеленените площи и декоративната растителност. 280 000 лв. ще отидат за почистването на терени за широко обществено ползване, а 550 000 лв. ще се платят за почистване на междублокови пространства.