„Ние не можем да свършим чудеса, но хората в екипа са достатъчно силни професионалисти, за да помогнем на Русе. Основните елементи от програмата ни са свързани с обновяване и изграждане на инфраструктура - асфалтиране на улици и изграждане там, където ги няма, като се прави квартал по квартал, а не да не се знае кога къде се копае. Ще заложим на спорта и подпомагането му от общината, защото той е важен за здравословния начин на живот на нашите деца. Искаме да имаме футболен отбор в „А“ група, защото на Русе не му приляга да е във втора дивизия. Проблемът с околната среда и чистотата на въздуха трябва да се решава чрез тясно взаимодействие между кмета и РИОСВ, за да се установяват замърсителите и да им се налагат санкции. Градът трябва да бъде отворен към река Дунав и да има среда за отдих, а най-важното е - да развием Русе и да има заплащане, което да кара хората да искат да останат тук“. Това каза кандидатът за кмет на НДСВ Илиян Илиев, който вчера се регистрира в ОИК заедно с листата за общински съветници.
Нейн водач е Красимир Иванов, който обясни защо се е разделил в „Български възход“ и заяви, че заедно с екипа си ще работят за развитието на регион Русе. Очакват подкрепа от партия „Свобода“, Зелените и КОД.
„Не отричаме направеното, защото всеки кмет оставя по нещо след себе си, но ще надградим постигнатото. Целта ни в Общинския съвет е да гласуваме за всичко позитивно за града не по предварителни договорки, а по съвест“, каза Красимир Иванов.
В пресконференцията участва и председателят на предизборния щаб на НДСВ Боряна Кътева, която си тръгна за София с дар - картини от Русе за Симеон Сакскобургготски, от които ще бъдат направени копия за централата на НДСВ.
Това са кандидатите за общински съветници:
1. Красимир Цеков Иванов
2. Илиян Василев Илиев
3. Ралица Йорданова Герганова
4. Владислав Николаев Владов
5. Бранимир Петев Костадинов
6. Съдка Муталибов Ириев
7. Георги Върбанов Върбанов
8. Златко Петров Захариев
9. Милен Тодоров Минков
10. Марияна Недева Сабриева
11. Тодор Венциславов Тодоров  
12. Павлин Иванов Иванов
13. Ивелина Ивова Ненова
14. Стоян Георгиев Димов
15. Нели Пенчева Ченкова
16. Гергана Димитрова Димитрова
17. Поли Свежен Иванов  
18. Георги Венциславов Иванов
19. Стефан Димитров Стефанов
20. Йордан Трифонов Иванов
21. Октай Ариев Нуриев  
22. Деян Дончев Дунчев    
23. Иван Стоянов Иванов    
24. Мариан Пенчев  Цветанов    
25. Красимир Славейков Павлов