Сигнали за миризми, за които се смята, че са от „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, вече може да се подават и чрез контактна форма на интернет страницата на дружеството на адрес https://linamar.bg/contact-us. Достъпът до контактната форма е осигурен и чрез интернет страницата на РИОСВ-Русе.
Това е едно от предписанията, дадени на оператора при контролна проверка през август. 
В комплексните разрешителни на инсталациите, от чиято дейност могат да се отделят интензивно миришещи вещества, е записано специално условие, в което е указано, че притежателят е длъжен при получени оплаквания за миризми да предприеме незабавни действия за идентифициране на причините за появата им и да предприеме мерки за предотвратяване/отстраняване на емисиите на интензивно миришещи вещества, генерирани от дейностите на площадката. Такова условие има и „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД. Дублирането на сигналите, подадени чрез зеления телефон, платформата на интернет страницата на инспекцията или тел. 112 дава допълнителна възможност да се осъществи по-строг контрол за спазване на това условие и ще подпомогне контролната дейност на инспекцията  спрямо оператора. 
РИОСВ ще следи за спазване на условието за интензивно миришещи вещества чрез допълнителни справки за постъпилите в дружеството оплаквания, за което също е дадено предписание, казват от инспекцията.