Футболистите на „Дунав“ заминаха вчера за Пловдив, а днес от 17 часа ще излязат срещу „Марица“ в мач от десетия кръг в първенството на Втора лига. Двата тима са с по 12 точки. Пловдивчани са девети при голова разлика 13:15, а дунавци са с позиция по-назад заради по-малко реализирани голове /8:10/.
 „Какво е новото при нас? Новото е добре познатото старо с невъзможно камерната ни група, с трайно контузените Никола Колев и Георги Вълчев. Илия Миланов също ще е извън състава, защото е наказан за 1 мач, така че на негово място ще започне Георги Иванов. Тръгваме с общо 14 момчета. Представете си какви варианти за ротации имаме - точно никакви! Този път, дори и за бройка, няма да разчитам на юноши“, заяви за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.
Той смята, че мачът с „Марица“ идва в неподходящ момент.
„Съперникът ни записа две последователни загуби, което означава, че ще търси да компенсира точките на всяка цена. После във вторник ни чака тежък двубой срещу силния тим на „Марек“ в Русе. Познавам добре отбора на „Марица“. Мисля, че двата състава няма с какво чак толкова да се изненадат. Нашата задача е да играем организирано и ако можем, да излъжем домакините. Статистиката ни от миналата година в двубоите срещу пловдивчани наистина е в наша полза, но мач с мач не си прилича“, каза старши треньорът.